_bonus_

Wednesday, 1 August 2012

Chocolate Muffins and Apam Ladybird.. (n_^)

Assalamualaikum..
Haha, lamanya tak update entry baru, bajet busy sangat je aku ni, huhu.. Sekadar nak share, semalam aku and my BFF, Tikah, ada la try buat choc. muffin and apam ladybird, before this pernah buat apam polkadot je, ala, yang bintik2 cam mushroom tu, huhu.. of coz smua orang dah familiar dengan apam polkadot tu kan..Oh!.. and also choc. muffin tu, suppose ktorang nak buat dia punya krim skali (apa daa ayat... ;p), tapi takut tak sempat sebab start buat benda2 ni semua pun dalam pukul 2p.m, pukul 6p.m, ktorang nak kena settlekan semua sebab nak prepare untuk berbuka pulak.. (n_n)

Ok, lets start with the chocolate muffin first... 
.
.
.
.
Ups!.. Baru perasan, pic masa tengah 'bancuh' (is it a correct word to describe?.. ;p) bahan-bahan tu tak sempat nak amik, konon tengah focus sangat-sangat la time tu kan, huhu.. So, yang ada pic after muffin tu dh dibakar je.. 
Ni la hasilnya...






Huhu, pic semua dah tonggang-terbalik..
Ok, next, jom tengok the ladybird in the making and hasilnya..
.
.
.
.
.
Actually, time buat apam ladybird ni, ktorang berdua dah memang penat gler, memang fikir nak siapkan cepat and rehat je, haha.. That's why la kalau tengok coraknya memang sememeh sikit, asal nampak rupa je.. And untuk ladybird segala bagai ni, ktorang letak blueberry jam as filling..


.
.
.
.
.
Haa.. ni pulak, after dah siap kukus.. 
.
.
.


Hasilnya memang la tak seberapa, tapi the taste is awesome for the beginner like us k, haha, (sapa lagi nak puji if kita tak puji diri sendiri kan.. ;p)..

K la, jumpa lagi kat next enty k.. InsyaAllah.. (n_^)

2 comments:

  1. wahh bestnyee!! da leyh wat bisnes niyh ehehe

    ReplyDelete
  2. dayah> baru je try2 buat, banyak lagi kena belajar.. (n_^)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...