_bonus_

Tuesday, 7 February 2012

Changing Blog Background and etc..

Salam semua..
Buat masa ni, blog ni masih dalam proses mencari color theme, background and etc..
Rasa cam dah lama sangat aku guna background yang dulu (lupa nak print screen before try new background)..

So, dalam masa sehari-dua ni, mungkin blog ni akan nampak cam huru-hara yang amat (macam la sebelum ni blog ni teratur dengan jayanya =p)..Haha, confused betol.

*Gambar sekadar hiasan <google>

Hmm..terfikir jugak nak singkirkan falling roses petals tu, tapi nanti la, itu aku akan wat last sekali coz tak buat keputusan lagi..Dalam kepala sekarang ni cuma fikir nak bagi blog ni ada new look, tak kisah la dari aspek color theme ke, susun atur widget yang berlambak tu ke, or yang sewaktu dengannya, huhu..

Ni semua kerja yang memang tak dirancang, tiba-tiba rasa nak buat, so, alang-alang dah buat sikit, rasanya baik diselesaikan terus kan?..(n_^)

Kerja kalau buat tak da perancangan memang la akan mengharu-birukan keadaan, tambah-tambah kalau buat kerja kelam-kabut, tak nak la jadi camtu, so buat masa ni, aku akan try ubah sikit demi sikit sampai la aku puas hati k..Aku pun bukan la pandai sangat, semuanya guna konsep TRY AND ERROR..Kalau jadi, Alhamdulillah, kalau tak jadi, aku try yang lain, huhu..

Mungkin hasilnya nanti tak sehebat blog-blog lain kat luar sana, and siapa lah aku nak membandingkan blog yang tak seberapa ni dengan diorang.  Tapi yang penting, aku puas hati, selesa dengan apa yang aku ada, and sentiasa cuba memperbaiki apa yang kurang. 

 Hidup kena POSITIF (+ve), lagipun hal-hal berkaitan blog ni bukan la the main thing dalam hidup aku, sebab ada banyak lagi benda-benda penting yang aku kena dahulukan.  Blog sekadar tempat untuk aku meluahkan rasa, berkongsi cerita, ia ibarat satu DIARY, even though aku sangat-sangat culas nak meng'update'kannya..
Huhu.. (n_n) 

Okey lah, panjang berjela aku membebel, ni kalau dah pukul 3 a.m. still tak boleh tido, confirm esok seharian aku pening kepala..Time to sleep now, kerja-kerja pembersihan blog and etc akan disambung esok pulak oleh kakitangan Majlis Perbandaran yang tak bertauliah (tak ada yang lain, memang aku la tu..=p)..

Nite korang..(haha, nite ke morning nih?..confuse lagi =p)..
Salam..



7 comments:

  1. haha, pic baby and cat tu ke?...
    huhuhu.. (n_^)

    ReplyDelete
  2. kalau ayie edit b'ground blog guna cara edit HTML kat design. senang jer...

    ReplyDelete
  3. Ayie> Huhu..baca coding pun merangkak lagi, walaupun HTML, haha..

    ReplyDelete
  4. mula2 memang x berapa faham dan berasa susah eurika...tapi bila dh lama kita akan yakin utk edit blog guna HTML design.

    ReplyDelete
  5. Ayie> Ada jgk bljr wt coding, basic je pn, coz pnh amik sbjek internet n web design, tp tu pun terkial2, then gne adobe dreamweaver je, kalau nk edit blog gne html kna ada ckgu yg ajr kot, haha.. =p


    Suraya>Waktu cuti sem camni baru ada masa lapang nk godek2 mcm2, kalau x, mmg cmtu je la, entry pn xupdate, huhu.. (n_^)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...